Disharmoni Godsbanen - Gruppe 9

 • 10 contributions
 • created on: 14/02/2013

The Summary

Disharmonien: Godsbanen mener selv de er for alle, men ingen i vores gruppe har kendskab til Godbanen.

Gruppens mange forskellige interesser, øger sandsynligheden for at bare én af gruppens medlemmer har kendskab til godsbanen, men dette er ikke tilfældet. Så måske holder det ikke stik at Godsbanen er for alle.

 • Intention

  Først og fremmest er vores intention at benytte Brightloops' funktioner til at få feedback på vores idé, og derigennem oplukke vores disharmoni med henblik på at opnå indsigt i vores "verden efter". Brightloops giver mulighed for, i samarbejde med andre, at fokusere på problemet (Articulation) og ydermere inddrage nye vinkler/midler i arbejdsprocessen.

 • Motivation

  Det er et skole projekt, og vi har mulighed for at få mere viden om Godsbanen. Gennem vores "projekt" kan vi måske få indflydelse på Godsbanens fremtid, ved at udvikle en ide til festivallen. Vi kan desuden blive klogere på innovations processer, og koble vores viden i form af teorier med praksis.

 • Current problem

  Try to describe why the situation behind your idea is at it is. Why is it important to you?
  "Hvordan er vores idé innovativ?" Vores ide er nytænkende på den måde, at vi brander Godsbanen på en ny og anderledes måde. Det er nytænkende for Godsbanen på den måde at det er en aktivitet som ikke er set på Godsbanen før. Værdien for Godsbanen er en alternativ og billig måde at informere nye potentielle brugere om Godsbanen på. Aktiviteten skaber værdi for børnene ved at være sammen med andre, hvor de får en oplevelse af kultur på en sjov måde – måske får de øjnene op for ”nye” kreative talenter, får sig en fremtidig hobby eller nye venner.
  So why?
  "Hvilke alternativer er der til vores idé? Hvem tilbyder lignende produkt/ydelse? Hvordan differentierer vores idé sig fra disse?" Alle aktiviteter er i princippet i konkurrence med vores ide, da det i sidste ende er rådighedsbeløbet og tiden, som vi er i hårdest konkurrence med. Eksempler herpå er kommunen, som udbyder forskellige lignende aktiviteter på skoler. Det kan også være fodbold, svømning, gymnastik, SFO mv. Alle fritidsaktiviteter er således i snæver konkurrence med ideen om skattejagten og ideen om at skabe fremtidige kreative aktiviteter for børnene på Godsbanen. Vores ide differentierer sig først og fremmest på det miljø som aktiviteterne foregår i. Vi har samlet en række kreative aktiviteter på et sted, der giver mulighed for at man også kan kombinere aktiviteterne og måske lave et samarbejde imellem disse aktiviteter, når de skal foregå efter festivalen. Samtidig åbner vores ide op for muligheden om et strategisk potentiale i de børn, der kommer til at benytte sig af de værksteder der kommer til at finde sted. Børnene kan på sigt opbygge et netværk på stedet, og øge interessen for Godsbanen, forstået på den måde at børnene vil forsætte med at komme der, når de bliver voksne.
  Again why so?
  Se oven for