Disharmoni

The Summary

Vores disharmoni er at en stor del af de studerende fra Aarhus Uni ikke føler at de tilbud der er tiltaler dem.

Inden vi besøgte Godsbanen, havde vi opfattelsen af, at det primært var for kreative unge studerende, men efter besøget har vi fået et indtryk af at, Godsbanen i den grad også henvender sig til virksomheder og iværksættere. Dette er noget vi tænker at vi kan benytte senere i processen.

Under besøget kom Godsbanen selv med et forslag på den manglende markedsføring, nemlig at lave en festival, for at få den resterende befolkning i Århus og omegn, til at få kendskab til Godsbanen - dermed også de studerende.

Vi har i gruppen fået feltet/rammen ”Godsbanens festival”. Denne case passer udmærket sammen med vores disharmoni, idet casen muligvis vil skabe kendskab til Godsbanen og de mange aktiviteter Godsbanen tilbyder. På vores besøg fik vi også indtrykket af, at Godsbanens ønske var, at få så mange besøgende som muligt.

Vi har igennem vores arbejde valgt at fokusere på vores egen målgruppe og efter ikke at have et netværk som kendte til Godsbanen, at studerende fra Handelshøjskolen ikke ser Godsbanen som relevant for dem. Vi vil inden for denne case, bruge vores disharmoni ved at se på, hvordan Godsbanen kunne fange de studerende fra Uni og at de derfor også ville komme til festivalen.

 • Tags

 • Intention

  Vores intention med vores idé er at skabe et øget kendskab til Godsbanen og skabe et nyt samlingspunkt

 • Motivation

  Vores motivation for denne opgave er at vi gerne selv være brugere af Godsbanen. Vi vil derfor gerne gør det mere attraktivt for os og andre i vores vennekreds at komme der ned og dermed benytte deres tilbud. Godbanen vil være et oplagt sted for unge studerende at mødes på tværs at studieretninger og på den måde udvide deres netværk. De studerende vil kunne bruge dette anderledes/nye netværk i deres senere karriere, dette er også en motivation for os, da vi også kan se en fordel ved at udvide vores eget netværk.

 • The looks and feels

  Vi er kommet frem til en aktivitet og involverende festival for unge. Ideen med festivallen er at den skal rette sig målrettede til studerende. De skal fungere sådan at hver studielinje kan tilmelde sig med hvert deres hold, dette vil formentlig tiltrække flere studerende, da de skal ned og heppe på deres linje. Vi vil skabe værdi for Godsbanen ved at hver hold skulle lave f.eks. en sæbekassebil i Godsbanens værksteder. Vores tanker er at selve stafetten skulle indeholde 3 aktiviteter, hvor holdene skal konkurrere i mod hinanden overfor et dommerpanel bestående af kendte personer, dette er også et tiltrækningsplaster for de studerende. De 3 aktiviteter i stafetten kan være mange forskellige ting, det er kun fantasien der sætter grænserne. Det er også meningen med vores idé at den skal kunne udvides eller forkortes hvis man ønsker dette, den kan udvides i form af flere aktiviteter eller at den foregår over en længere periode - det er helt op til hvad Godsbanen har af ønske. Denne festival vil skille sig ud fra kapsejladsen ved at der også vil være aktiviteter om aftenen i form at musik i gården fra f.eks. up-comning bands og evt. mulighed for fælles spisning. Om aftenen vil der også være præmieoverrækkelse af 1., 2. og 3. pladsen. Dette vil også gøre at Godsbanen vil blive forbundet med andet end bare denne stafet og formentlig gøre at de studerende vil komme igen. Præmierne kunne også være med at tiltrække de studerende efterfølgende.

 • How does your idea work

  Vores ide er innovativ idet den bygger videre på noget som allerede er eksisterende, nemlig kapsejlads. Ideen indebærer flere aktiviteter og er et heldagsevent. I forhold til værdiskabelse er det for Godsbanen, at vi gør brug af deres faciliteter såsom værkstederne og derigennem udvider vi kendskabet til Godsbanen. Fra de studerende skaber vi værdi i form af et socialt samlingspunkt. Vi har ikke valgt at lave noget HELT nyt, men derimod en forbedring af et koncept.