Manglende viden om Godsbanen - gruppe 8

The Summary

Vi ønsker at tiltrække andre end blot branchen indenfor kunst og kultur og derfor tiltrække andre unden for feltet. Så flere kan få kendskab til de muligheder som Godsbanen har og byde på, både nu og i fremtiden med henblik på en eventuel Godsbane-festival.
Vi har desuden udviklet tre prototyper: kvindeaften, som indeholder foredrag om skønhedsprodukter, evt fra en ekspert, hvor kvinder i alle aldre kan få mere viden om forskellige produkter. Derudover vil der være mulighed for lækker mad, gode drinks og underholdning i form af musikalsk indslag. Vi forestiller os flere ting, som kan appellere til kvindekønnet, som kan give en samlet god oplevelse. Den anden prototype er et sundheds og livstilsarrangement, hvor der både vil være fitness, foredrag, sundhed, kost, økologi og forskellige stande fra helsekost, fitness World og kosttilskud. Der vil være mulighed for holdtræning instrueret af instruktør fra fitness World. Hvis vejret tillader det, vil det være oplagt at benytte sig af de udendørs faciliteter, gårdareal og tagterasse.
Den tredje og sidste prototype er en loungeparty med VJ's, hvor privat personer/amatør fotografer indsender billeder, der bliver mikset som baggrund til musikken. Vores tanker omkring arrangementet er at der vil være en storskærm, og en århusianske DJ's spiller til. Der vil være lounge stemning, øl og drinks.

Vores arrangement er innoverende og differentierer sig fra andre sundheds og livsstilsarrangementer, fordi vi afholder det på Godsbanen og udnytter de mange gode faciliteter, som de tilbyder. Vi kombinerer uddannelse og fritid med kost og motion. Det er et arrangement med mange forskellige elementer, hvor mange samarbejdspartnere vil være præsenteret. projektet vil være relevant for både studerende, unge som gamle og mange af nutidens tendenser er inddraget. vi ønsker at øge det århusianske kendskab til Godsbanen, og det mener vi, at en sundsheds og livsstilsfestival er det optimale grundlag for.
Vores konkurrenter til sundhedsmessen vil være arrangementer som Sund Livsstil 2013 i Scandinavian Center her den 1.-3. marts og sidste års arrangement Sundhedsmesse på Århus stadion, hvor Venstre var arrangør.

  • Tags

  • Intention

    På grund af manglende viden om Godsbanen ønsker vi at tiltrække andre end blot branchen, dette skal gøres via en Godsbanen festival, hvor vi vil brande Godsbanen til andre uden for dette felt. Vi ønsker altså, at andre skal få en større forståelse for feltet, dets praksisser og styles. Vi ønsker altså at den Århusianske befolkning skal få et større indblik i Godsbanen og at Godsbanen skal nå brede ud, for derved ikke at være så niche præget men få større kommerciel appeal. Aktiviteterne skal tiltale studerende på BSS såvel som mange andre unge/vokse i Århus, blandt andet ved at lave arrangementer der også henretter sig til denne målgruppe. På denne måde får man lavet et overlap mellem de styles og praksisser vi og godsbanen har.

  • Motivation

    Motivationen er at vi ønsker kendskab til Godsbanen, da det i fremtiden kan blive et stort kulturproduktionssted i Århus, da deres intention om at være en ny bydel i Århus, kan have stor betydning for kulturlivet. Århus er kulturby i 2017 og med henblik derpå ønsker vi at gøre det til et kulturelt centrum med mange muligheder. Derudover ønsker vi også selv at kende mere til stedet, skabe en positiv omtale og øget fokus.

  • The Backstory

    Vi blev præsenteret for Godsbanen, som det projekt vores undervisning ville komme til at omhandle, man da ingen i gruppen havde et reelt kendskab dertil, fandt vi hurtigt frem til, at der var en manglende kommunikation mellem Godsbanen og brugere heraf. Derved fandt vi frem til vores disharmoni og efter kontakt med flere udfrakommende fra feltet og uden for feltet kan vi kvalificere vores disharmoni som en anomali. Disse personer mente ligeledes at Godsbanen ikke kommer bredt nok ud til den Århusianske befolkning og at der derfor ikke er viden nok om stedet, for at tiltrække større publikum. Det er derfor betragtet som niche præget, og mange ser det derfor som et felt de ikke kan identificere sig selv med.