IT hjælp til ældre

  • 3 contributions
  • created on: 08/05/2014

The Summary

IT hjælp til ældre!

Gennem vores uddannelse har vi brugt computeren stortset hele tiden. Det er jo en stor pain for flere ældre, at de ikke kan anvende en computer. Fra år 2015 skal (næsten alle) modtage post fra det offentlige over e-boks. Flere ældre kan ikke anvende en computer. Og det er jo langt fra alle der har børnebørn eller børn, som altid står til rådighed til at hjælpe dem. Så vi tager ud, i deres eget hjem (deres trygge rammer) og hjælper dem med at opsætte netbank, e-boks, mail, facebook, sætte printer til, lave fotosmapper mv. De ældre skal jo ikke bruge en computer til noget vi ikke kan!

Af udbydere på markedet, er der flere chatsider til ældre, og telefonsupport, og en del kurser. Vi tror på, at langt de fleste, hellere vil have individuel hjælp i deres egne trygge rammer. Der er et andet firma i Danmark som har denne ordning. Det er en dame der har en cand. i iT. MEN netop fordi vi ingen uddannelser har, men stadig har de kompentencer som det forudsætter at hjælpe de ældre, kan vi tilbyde IT service til billige penge?

FREMTID:
Vi tænker at fremtidsmulighederne er at skabe et netværk som kan hjælpe de ældre med it. Er der stor efterspørgsel på denne service, er der garanteret andre unge rundt omkring i Nordjylland, som gerne vil have sådan et studiejob.

Vi har også tænkt på at man med tiden kan udvide, med andre former for hjælp.. Fx. studerende der er ved at uddanne sig til noget med haven, kunne måske være interesseret i at passe ældres haver.. Altså have et job som de kan relatere til deres studie.. På den måde kan vi være mellemledet, som kæder de unge med ressourcerne, sammen med kunderne (de ældre)