Multi-screen biograf

The Summary

Biografoplevelsen har været den samme i mange år og jeg synes det kunne være interessant at nytænke den. Det er da meget fint med 3D, 4D og 5D(?), men hvad med at vove pelsen endnu mere? Ved at indføre flere skærme (3 eller fire – én ligefrem, én til højre, en til venstre og evt. en bagved/i loftet) vil det være muligt at køre parallelle handlinger på de forskellige skærme. Det er så op til brugeren at 'sammensætte' historien og hver bruger vil så sammensætte sin egen film – og film oplevelse. Ved at 'vælge' handlingen og sammensætningen kan man se den samme film flere gange og få forskellige oplevelser hver gang.

OBS: Billeder er ikke i overenstemmelse med idéen, men skal blot være med til at give et lille indtryk af idéen.

Måske kunne konceptet nedskaleres i første omgang og afprøves i festugen? (vel vidende at der skal produceres en special film med flere parallelle handlinger..)


MULTISCREEN: (SMARTPHONE alternativ)
Følgende artikel skriver om smartphone som en mulig ekstra skærm; http://techcrunch.com/2012/11/04/the-ipad-mini-is-the-ideal-second-screen-companion/ (tak for linket Jakob :)) Artiklen beskriver at 86% af smartphone users, bruger telefonen når de ser TV (ikke bio) og det fremgår ikke hvorvidt de bruger den til noget i forbindelse med det TV de ser.

Normalt er mobiltelefoner i biograften jo en synd, men man kunne nemt tænke sig særlige oplevelser, hvor mobiltelefonen i stedet var indtænkt som en del af selve filmen - f.eks. ved at give ekstra indblik i karakterer/personer eller situationer. Samtidig giver det en god mulighed for at give brugeren nogle ekstra-oplevelser med hjem, hvis biografgængeren kunne gense nogle af filmens scener (eller ekstrascener) efter selve filmen - måske vil man gerne lige gense én helt central scene eller forstå hovedpersonens motiver bedre.

Jeg kan dog også se ulemper ved at bruge smartphone. Dels at folk SKAL have mobiltelefon med for at få oplevelsen, dels bliver oplevelsen ikke fælles på samme måde og dels kan det godt blive et mobiltelefon helvede. Og hvad hvis folk nu får opkald og sms'er under filmen - det er jo ret forstyrrende for oplevelsen tænker jeg.


LYD: (brug for indspark! - og tak for spørgsmål Signe)
Jeg har tænkt at man nødvendigvis må have 'individuel' lyd alt efter hvilket skærm man kigger på, hvilket kunne tale for høretelefoner - og evt. tracking af hvor beskueren kigger hen. Det er dog temmelig 'krævende teknisk'. Alternativt skulle den enkelte person selv kunne styre skift - og vælge at skifte lydbillede. Det vil dog være temmelig krævende for biografgængeren.

En anden mulighed kunne være at der var ét primært lydspor og så tre 'tavse' lydbilleder (hvilket ville kræve at disse ikke indeholdte samtaler/dialoger og andet hvor lyden er central) - spørgsmålet er om de så vil blive u-intereressante?

Andre indspil til lyddel er også super velkomne!

  • Tags

  • Intention

    Min intention er at igangsætte tanker om hvordan en anderledes biografoplevelse kunne være. Jeg mener der er plads til nytænkning og innovation omkring hvad det vil sige at se en film i en biograf. Det vil kunne skærpe værditilbuddet i forhold til at gå i biografen kontra at se film derhjemme - hvilket bliver mere og mere nødvendigt, med hjemmebiografter og skærme i 50 tommer+ størrelse.