Den illustrerede kompetenceprofil

The Summary

Når du søger job er det vigtigt at du skiller dig ud. Ikke mindst på dagens jobmarked. Men det er svært at skille sig ud via tekst alene. Et CV er ofte standard og kedeligt, men behøver det være det? Hvorfor kan det ikke vise ens kreative sider? F.eks. ved at være illustreret? Det er grundidéen. Men lige hvordan det skal foregå – skal det f.eks. være de enkelte kompetencer som bliver præsenteret visuelt eller? Og så er der også en balancegang i forhold til at det stadig skal se seriøst ud – men seriøst og kedeligt behøver vel ikke gå hånd i hånd?

Idé 1 (Karl Patrik)) Website hvor man kan generere et styled CV på baggrund af en række skabeloner. Evt. også 'guide'-hjælp til at få udfyldt de nødvendige felter.

OBS! Der findes allerede igangværende idéer på dette derude; Inspiration kan måske hentes på http://vizualize.me/ og https://cvgram.me/ (tak for link Søren Hougård Nielsen!). Her kan man tilsyneladende hente data direkte ind fra LinkedIN, hvilket jo er ret genialt.

  • Tags

  • Intention

    Jeg har diskuteret idéen med en tegner på et tidspunkt, men på grund af manglende tid er jeg aldrig kommer videre. Jeg vil gerne videretænke idéen og have andre med på idéen – måske til at overtage idéen?! Jeg er ikke selv tegner så den kompetence er også meget velkommen til at spille ind. Øvrige aspekter: 1) præsentation af en selv på video, indlejret i teksten online. evt. optaget direkte online via flash. Et levende billede mener jeg fortæller rigtig meget personen. 2) Andre tanker jeg har gjort mig er : kode adgang til ansøgningen, så det kun er pr. invitation og udlevering af kode, man kan se ansøgningen. evt flere koder som man kan dele ud, og sene måle på hvem der har set ansøgningen 3) Visualisering af tidsmæssige elementer eks.vis uddannelse/kurser eller tidligere arbejdserfaringer. Ala facebook tidslinje. Personligt valg af design(font, farve osv) - simpel editor og preview på design En (3) videreudvikling af nummer 3 er en slags customizable-skabelon for CV. Altså såden at det er nemt at opbygge med forskellige elementer. Lidt ala Wordpress/Joomla tilbyder det med web-sites?

  • Motivation

    Jeg synes det kunne være fedt at have et visuelt CV hvis jeg skulle ud at søge job, hvilket er min primære motivation til at udvikle idéen. Jeg tænker at det kan blive et 'koncept' jeg selv ville bruge, men ser ikke nødvendigvis mig selv udføre idéen. Til gengæld synes jeg det er spændende at medudvikle konceptet.